Fryst mat Västerbottensost och kantareller Finaste ostpaj från Felix
För att göra en läcker fryst mat med Västerbottensost och kantareller kan du använda Felix finaste ostpaj som bas. Här är ett receptförslag:
Ingredienser:
- 1 förpackning Felix finaste ostpaj
- 200g färska kantareller
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 100g riven Västerbottensost
- 2 dl vispgrädde
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina och förgrädda Felix finaste ostpaj enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och rensa kantarellerna noggrant. Skiva dem om de är stora.
- Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills all vätska har kokat bort och de har fått fin färg. Ta sedan över dem till en skål och ställ åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt lite olja eller smör och stek löken och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga.
- Rör i de stekta kantarellerna och låt allting fräsa ihop i pannan i några minuter.
- Strö över hälften av den rivna Västerbottensosten och rör om tills osten smält.
- Häll i grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar efter behag.
- Häll kantarell- och ostsåsen över den förgräddade pajen och strö över resten av den rivena Västerbottensosten.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och pajen är genomvarm.
- Servera din frysta mat och njut av den läckra kombinationen av Västerbottensost och kantareller!
Notera: Om du vill frysa maten för senare användning kan du göra det innan gräddning. Låt då pajen svalna helt efter att du har gjort steg 10. Förvara sedan i en tättslutande fryspåse eller burk i frysen i upp till 3 månader. När du vill äta den, tina den i kylskåpet och grädda som vanligt enligt receptet.