Detox, Vårt matpussel

En detox månad

Vill du också testa?

Hänger ni med på en detox månad ? En riktig storstädning för din kropps insida. Det innebär att man tar bort allt socker, gluten (vete), alla mejeri produkter (allt från kossan), alkohol och minimalt med kaffe. En morgonkaffe kan man ju ta. Vi ska vara rädd om våran kropp. Det är självklart ingen mirakelkur men under vägen kommer du att lära dig vad vad din kropp mår bra av. Så bort med allt vitt under tjugoåtta dagar är planen.

En detox månad

Nu ska vi få igång vår ämnesomsättning på ett bra och sunt sätt så att vi aktiverar systemet. Nu ska vi äta olika under veckan och äter i tre faser. Sen börjar man om vecka två. Efter dessa veckor plockar man så smått in en sak i taget igen. Kanske lite gluten och ser vad som händer i kroppen. Många kan vara eller är känsliga mot gluten och då får man en svullen och kanske förstoppad mage och då bör man tänka på hur mycket man äter av det. Eller inte alls. Beroende på hur känslig man är.

Jag äter som sagt i tre faser under veckan med stärkelserika kolhydrater och fettsnålt under några dagar. Sen lägger jag till lite nyttigt fett och så här såg min lunch ut häromdagen. Med lax och chevre. Vill du också börja så kan du höra av dig på mitasmat.se för att få manualen med recept för din detox månad.

En detox månad

Artikel i tidningen

Jag är med i en artikel i Nordic Wellnes Magazine. Det är jättekul att fler uppmärksammar och vill ät nyttigare.

En detox månad

I min take away butik finns bland annat bakad potatis med tonfiskröra, en soppa med bröd och wraps med kyckling, pesto, rödbetor och chevre att köpa. Så välkommen in på Södra Kungsvägen 59 på Lidingö. Här kan du också få råd och tips och kontakt med oss som jobbar med detta. Vi hjälper till med hur du ska tänka på när det gäller dina måltider med både hälsosamma, klimatsmarta men också trendiga. Du kan både komponera ihop dina måltider eller komplettera dom med allt från sortimentet i matpusslet som finns på vår sida mitasmat.se. Och det gäller både frukost, lunch och middag. Det som är bra är att allt är singelpackat så du kan välja själv vad du vill ha när det gäller proteiner, kolhydrater, grönsaker och kanske någon sås.

Vårt matpussel

Antingen väljer du en av matpusselbitarna som saknas i din måltid som du har hemma. Eller så väljer du alla fyra för att få ditt pussel komplett.

Protein är en utav din kropps byggsten och också den första pusselbiten i din måltid. Pusselbit nummer två är energi som du också behöver för att klara av din mat. Och här lägger du till kolhydrater. Grönsaker ger vitaminer och det lägger du till i pusselbit nummer tre. Och för att få ihop alla pusselbitar så att dom passar ihop lägger du till fett i pusselbit nummer fyra och till slut har du fått ihop en hel måltid. Det är inte svårare än så.