Dryck

Tips på grönsaker att göra smoothie av

Ett bra mellanmål

En smoothie kan man både dricka på morgonen för att kicka igång dagen. Men du kan också dricka den till mellanmål eller när du känner att du behöver en liten kick. Har du barn som du skulle vilja ge en smoothie så kan det ibland vara svårt att få dom att äta eller dricka grönsaker. Färska frukter och bär har så starka smakämnen så slinkor du ner lite gröna blad kommer dom inte märka det.

Här kommer lite tips på grönsaker som du kan blanda dina smoothie med. Undvik att blanda starkt gröna och röda ingredienser. Det gör att det blir en lite tråkig färg som kanske inte ser så gott ut. Man äter ju med ögonen också.

Färsk eller fryst spenat passar bra tillsammans med fryst mango, ananas, banan, gröna vindruvor och lite färsk ingefära.

Färsk eller fryst grönkål kan du använda som spenaten enligt ovan. Du kanske behöver riva av dom gröna bladen från stjälkarna.

Frysta gröna ärtor passar bra tillsammans med äpple, päron, äppelmust, mango och färsk ingefära.

Färska eller färdigkokt rödbeta passar bra tillsammans med frysta blåbär, hallon eller jordgubbar, dadlar och färsk ingefära. Du skalar rödbetan och skär den i mindre bitar.

Färsk riven morot eller i bit passar bra tillsammans med apelsin, apelsinjuice, mango, äpple och jordgubbar.

Avokado passar som ett lent, milt och krämigt tillägg i dom flesta smoothies. Den funkar med frukt, bär och grönsaker i alla färger.

Om du har en blender kan du tillsätta hårda grönsaker som tex färska morötter. Använder du en stavmixer eller en lite svagare blender får du nästan testa dig fram. Du kan riva morötterna, använda frysta ärtor, avokado, färdigkokt rödbeta eller halvtinad hackad spenat.