Dryck, Råvaror och teknik

Levande bakteriekultur

Tarmen får arbeta

Kombucha är ett fermenterat te som både är nyttigt och innehåller ett levande bakteriekultur. Din tarm mår bra, matsmältningen fungerar bättre och kombuchan innehåller också järn och B-vitaminer. B-vitaminer är bra för både vårt hår, hud och naglar så att både dom känns bra och man känner sig fräsch.

Kambucha kan du dricka istället för äppelcidervinäger om du vill gå ner i vikt. Den innehåller ättikssyra och polyfenoler som hjälper dig med din viktnedgång. Men det är absolut inget som du bara ska använda. Att äta rätt och nyttigt är det allra bästa.

Det finns två smaker av Kamucha hos Mitas Mat. Ett original som smakar lite vinäger och Ginger som smakar likt glögg. Doseringen per dag är 2 – 3 msk och gärna efter att du ätit. När du öppnat förpackningen ska den förvaras i kylen.

Tänk på din hälsa för det är jätteviktigt för att du ska må bra och leva länge. Visst vill vi leva länge och då är det också viktigt att ta hand om sig själv. För tar man inte hand om sig själv blir man också lättare mottaglig för sjukdomar. Dagar då vi är sjuka tappar vi aptiten och då är det bra att tänka på vad man äter och dricker för att må bra så mycket det går. Här delar jag med mig av vad som är bra för hälsan och hoppas kunna inspirera mina läsare till ett sundare liv.