Träning/viktigt och mat

Viktigt med vitaminer

Inte alltid så lätt att få i sig alla vitaminer via kosten

Jag pratar mycket om hur viktigt det är att få i sig allting som kroppen behöver. Vi måste få i oss vitaminer så att kroppen orkar och för att vårt immunförsvar ska fungera.

Många vitaminer får vi i oss genom att äta en bra och varierad kost, men vissa vitaminer är svåra att få i sig i rätt mängd. Fundera på hur din kost ser ut och vilka vitaminer du behöver tillsätta.

Omega 3 är väldigt viktigt att vi får i oss. Den behövs för allting i vår kropp, varje cell påverkas. Utan rätt mängd Omega 3 i vår kropp blir cellmembranet i våra celler stelare vilket gör att näring inte kan komma in i cellen och slaggprodukter inte kan komma ut.

Omega 3 påverkar bland annat hjärnfunktionen, hjärtfunktionen och vårt immunförsvar. För att vi ska få i oss rätt mängd Omega 3 måste vi äta mycket fisk, och då den fisken som är vildfångad.

Numera finns det väldigt bra tillskott på Omega 3. På  har de otroligt bra tillskott. De är svensktillverkade, bra priser och ingen frakt. Du kan till exempel hitta Omega 3 kapslar för endast 24.65 SEK, kan det bli bättre? Det behöver inte vara dyrt att köpa hälsokost!

Idag köper vi fryst lax och tror att vi får i oss Omega 3. Problemet är att fisken är odlad och uppvuxen på foder. Omega 3 kommer från algerna. Fisken äter alger och vi äter fisken. När fisken bara har ätit foder så får den inte i sig Omega3 och då får vi inte i oss det heller.

Makrill inehåller också mycket Omega3, men för att vi ska få i oss rätt mängd så behöver vi äta en burk makrill varje dag. Även om man tycker om makrill så kan det vara svårt att få i sig de mängderna varje dag.

Jag tycker att ni ska gå in på topformula.se och klicka hem de tillskott ni behöver! Jag tipsar framförallt om Omega3 året om  och D-vitamin nu under viterhalvåret. Lycka till!