Allmänt Mitas Mat

Behöver du vattenrening?

Är ditt vatten rent på riktigt eller behöver du vattenrening?

vattenrening

Hur vet man att vattnet man dricker är rent? Behöver man vattenrening?

För en vecka sedan var jag hemma hos en väninna för att äta lunch, då bjöd hon på en god linssoppa och hembakat bröd. Hon lagar all mat från grunden och det är alltid så lyxigt att få komma hem till henne på lunch eller middag. Hon frågade om jag ville ha rent vatten till maten. Jag skrattade, vad skulle du annars bjuda på? Smutsigt vatten?

Då sa hon att de har vattenrening hemma hos sig. Det behöver väl inte du, ni har kommunalt vatten då behöver man ju inte ha det. Vi bor ju i Sverige tänkte jag för mig själv, det är väl bara i vissa andra lände de behöver ha vattenrening. Jag vet ju att vi alltid köper vatten på flaska när vi tex har rest i Turkiet, Egypten, Grekland och flera andra länder.

Då började hon förklara om allt som kan vara i vårt vatten trots att man har kommunalt vatten i Sverige. Det kan vara för hårt, bakterier, kalk, järn och många andra saker i vårt vatten som vi inte vet om.

Jag hade aldrig tänkt tanken på att jag skulle behöva ha vattenrening hemma hos mig, jag tog bara för givet att vårt vatten som vi dricker är bra.

När jag kom hem från lunchen satte jag mig ner och googlade, döm om min förvåning när jag läste om alla saker som vi kan får i oss genom vattnet. Visste ni att vi tex kan få i oss kemikalier och rester av gamla mediciner? Väldigt läskigt kände jag.

Senare på kvällen ringde jag upp min väninna igen och bad henne att ge mig nummret till de som gör vattenrening. Jag måste verkligen ha det efter jag hade läst på om allt som kan vara i vårt vatten.

Jag kontaktade callidus som hon rekommenderade mig, då sa de att det bästa är om jag beställer en vattenanalys. Vattenanalysen gör att de kan se exakt hur just mitt vatten är.

Jag väntar på min analys nu, väldigt spännande. Det tar bara cirka 10 dagar att få svar, det är snabbt tycker jag. Även om den kommer tillbaka och säger att mitt vatten är bra så kommer jag att beställa vattenrening. Jag vill inte riskera att få i mig nått knasigt ämne bara på grund av att jag dricker vatten. Tio dagar är inte så lång tid att vänta, då jag har duckit det här vattnet sedan jag föddes. Bättre sent än aldrig tänker jag!