Allmänt Mitas Mat

Hej alla mitas mat vänner!

Nu går vi in i ett nytt år och jag önskar att alla nu förstår det viktiga med att ge sin kropp ren bra mat och nyttiga vitaminer. Detta är någonting som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och jag hoppas att ni också har fått uppleva hur mycket bättre man mår när man äter bra mat och tar hand om sig.
Bästa försvaret för alla virus och sjukdomar är att man har ett starkt immunförsvar och en stark kropp. Immunförsvaret är den viktigaste delen i vårt försvar mot infektioner, främmande ämnen och inkräktare. Den första försvarslinjen består av barriärer i form av hudens hornlager, slemhinnornas skyddande lager och flimmerhårens renborstande verkan.
Antikroppar och försvarsceller byggs upp med hjälp av proteiner, fetter, vitaminer och mineraler och vid näringsbrist fungerar inte immunförsvaret optimalt eller inte alls. Just därför är det så otroligt viktigt att äta bra mat och ta hand om sig.
Vilken mat åt ni på nyår? Det finns vissa maträtter som är klassiska nyårsrätter. Många anser att oxfilé är den ultimata nyårsmaten, serverad med potatisgratäng eller kanske hasselbackspotatis samt någon god sås.
Hummer är mat som många äter just på nyårsafton och då oftast som förrätt. Det är en klassisk delikatess som i Sverige oftast serveras kokt, hel eller halverad och eventuellt ugnsgratinerad. I likhet med andra skaldjur bör hummern ätas färsk. Årets sista lunch för oss blev en hummersoppa (älskar skaldjur) gjort från grunden, såååå gott.
Desserter som ofta serveras på nyår är chokladmousse och pannacotta. När man avslutar en trerätters middag så behövs inte någon stor dessert. Pannacotta och chokladmousse kan serveras i vanliga glas, eller små snapsglas. Varflr inte servera i ett litet champagneglas, det ser riktigt lyxigt ut.
Bilden kan innehålla: mat
Jag önskar er ett riktigt gott, glatt, hälsosamt och friskt 2021.
Vi blir och mår det vi matar oss med både i munnen och i huvudet.