Allmänt Mitas Mat

Sötningsmedels påverkan av vår kropp

Visste du att sötningsmedel som t ex aspartam 200ggr sötare än socker splenda (sakaros) 600 ggr sötare, dom är skadliga för våra hjärnceller, det har bevisats ökad stroke och alzheimer men dom är utan kalorier.

Det är så dom marknadsförs.
Splenda är dessutom framtaget självklart på kemisk väg som dom andra men den här har man kryddat lite extra med kloratomer.
Nyttigt och hälsosamt eller hur
Det har pratats mycket om att man inte får cancer av dom men fettlever och ovan nämnda sjukdomar är väl nog så hemska för att man ska undvika dom.
Vill att alla ska bli medvetna och göra bra val på det man ger sin fina kropp
Allt gott
Aspartam är ett cancerogent sötningsmedel som skapar excitotoxicitet i kroppens centrala nervsystem. Det är en av de mest kontroversiella livsmedelstillsatserna i historien eftersom det är kopplat till leukemi och lymfom.
Många läkare, vetenskapsmän och konsumentgrupper menar att detta artificiella sötningsmedel aldrig borde ha släppts ut på marknaden och att tilllåta det i livsmedelskedjan successivt tar kål på oss.
Aspartam framställdes först som biokemiskt krigsmedel för militär användning, och var listat av Pentagon som en nervgiftig stridsgas.
Eftersom det inte gav kemikaliejätten Searle någon framgång, valde man istället att marknadsföra det som ett konstgjort sötningsmedel och är idag en helt integrerad del av den moderna kosten. G.D. Searle & Company köptes upp av Monsanto 1985.
Aspartam säljs kommersiellt under namnen NutraSweet och Canderel. Aspartam kan hittas i mer än 6.000 livsmedel, inklusive kolsyrade drycker, tuggummi, kaffebröd & konditorivaror, lightprodukter, frukostflingor, sylt, godis, vitaminer, apoteksvaror & receptbelagda mediciner. Chansen är stor att du och din familj är bland de två tredjedelarna av den vuxna befolkningen, och 40 procent av barnen som regelbundet intar detta konstgjorda sötningsmedel.
Livsmedelsverket kommer inte skydda oss, bara informerade personer kan skydda sig själva. Vakna!