Träning/viktigt och mat

Kost och träning

Ät regelbundet av alla byggstenar

Ät långsamma kolhydrater. Dom ger dig bra energi. Proteiner är din “byggmästare”, rätt fetter är ditt “smörjmedel” och vitaminer är ditt immunförsvar. Du ska tänka på vad du äter och när du äter vissa saker när du ska träna. Vid styrketräning ska du äta 1 – 2 timmar innan och gärna frukt och / eller keso. Det ger dig både energi och protein. Ska du konditionsträna ska du inte äta senare än 2 timmar innan träningen. Vill du bränna fett ska du äta fett och proteiner – nötter, kyckling, keso eller chia. Men vad du än tränar ska du äta efter ditt träningspass.

Ät som lite som möjligt av dom vita produkterna som socker, vitt bröd, vit pasta, bakverk och godis. Och ska du på fest och inte vet vad det kommer att bjudas på så rör på dig innan du gör dig iordning.

Om du väger 70 kg så förbränner du nedan kcal per timme ;

  • Dans 250
  • Powerwalk 375
  • Jogga 650
  • Simning 300
  • Styrketräning 350
  • Aerobic 600
  • Vanlig promenad 125
  • Titta på tv 74

Vare sig du tränar eller ej sä ska du äta lagom mycket. Ät 500 g grönsaker / frukt / bär varje dag och vill du äta färre kcal per dag ska du välja dom gröna grönsakerna. Du ska också välja det grova fiberrika i gryn, bröd, pasta, ris och korn.