Dryck

Uppfriskande grönsaks smoothies

Uppiggande nu till hösten

Nu till hösten kan det vara bra att få i sig vitaminer och näring. Kroppen behöver det för att du ska känna dig pigg och kry och klara av dagen. Och då ska du starta din dag med en smoothie. Den kan du variera på oändliga sätt med både grönsaker och frukt. Ja, helt enkelt av det du har hemma. Vätskan du använder kan du också variera med vatten, juice, kokosvatten, kokosmjölk, mjölk, yoghurt, havremjölk eller annan nötmjölk.

När du sedan valt dina ingredienser så lägger du dom i en mixer eller blender. Har du färska frukter eller grönsaker delar du dom i mindre bitar. Och tycker du att din smoothie är för tjock häller du på med mer vätska. Eller så häller du upp din tjocka smoothie som då blir en bowel och soppar med nötter, granola eller kokosflingor och äter den med sked.

Vill du tex göra en grön smoothie så börja med spenat. Den är full med antioxidanter och näring, men den smakar nästan ingenting.

En guide med grönsaker du kan använda kommer inom kort !