Allmänt Mitas Mat

Veckomeny

Att göra en veckomeny och sen åka och storhandla gör att du både slipper småhandla och vet vad du ska äta. Att åka och småhandla kan både bli dyrt och tidskrävande för hur många gånger har man inte gått in i affären och gått runt hur många gånger som helst. Och i korgen kanske det ligger en tomat eller potatis.

Det finns hur många sidor som helst på nätet med recept. Eller i reklamen som dimper ner i din brevlåda. Men du kan också göra en meny på maträtter som du inte har ätit på länge.

Om du inte vill tillbringa så mycket tid i köket i veckorna så försök att välja såna maträtter som går snabbt. Det är inget fel på makaroner och köttbullar. Men försök att lägga till en sallad tex.

Och en sallad kan du se till att den räcker i flera dagar. Om du häller ner salladen i en platspåse efter att ni ätit klart så lägg också ner en bit hushållspapper i botten. Då slipper salladen bli sladdrig.