Råvaror och teknik

Selleri både gott och nyttigt

Nu kickar vi igång denna dag!

Selleri citron broccoli spenat grönkål äpple mango vatten c vitaminer zink omega3 d vitamin collagen silica m s m B50 magnesium. Var snäll mot din fina maskin och ge den rätt och bra förutsättningar.

Selleri har blivit en populär grönsak, den är  känd för sina många användningar i köket och inom alternativ medicin. Den passar utmärkt i sallader, soppor och andra recept. Utöver det är selleri väldigt nyttig i och med sitt låga kaloriinnehåll och höga näringsvärde, som bidrar till bättre hälsa och viktnedgång.

Här kommer sex anledningar till att äta selleri:

1. Innehåller inget fett eller kolesterol. En av anledningarna till varför selleri så ofta rekommenderas för måltidsplaner är för att den har ett högt vatteninnehåll och inte innehåller något fett eller kolesterol.

2. Innehåller mycket vitaminer och mineraler. Selleri innehåller nästan alla de mineraler och vitaminer din kropp behöver.

Selleri innehåller följande vitaminer:

 • Vitamin A
 • B-vitaminer
 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Folsyra

Och mineraler:

 • Kalium
 • Natrium
 • Kalcium
 • Zink
 • Magnesium
 • Järn
 • Svavel
 • Fosfor
 • Koppar
 • Kisel

3. Rik på antioxidanter. Sellerins näringsämnen, som är kraftfulla antioxidanter, gör grönsaken till en utmärkt vapendragare i kampen mot allvarliga åkommor som orsakas av de negativa effekterna från fria radikaler. Dessa näringsämnen agerar som en skyddande barriär mot föroreningar i miljön och minskar även ansamlingen av kolesterol i artärerna.

4. naturligt vätskedrivande, Det höga vatteninnehållet och de eteriska oljorna gör selleri till ett kraftfullt vätskedrivande livsmedel. Det betyder att den är ett bra alternativ för de som har njurproblem eller vätskeretention i kroppens vävnader. Regelbunden konsumtion ökar urinproduktionen för att minska överflödig urinsyra och urea. Därför rekommenderas selleri även som ett tillskott för att bryta ner njursten och eliminera gifter.

5. Har en antiinflammatorisk verkan. Flavonoiderna i sellerins eteriska oljor har antiinflammatoriska egenskaper som stödjer behandlingen av kroniska sjukdomar och artrit.

6. Förbättrar matsmältningen. Te på selleri har i åratal använts som en kur för matsmältningsproblem eftersom det bekämpar inflammation, minskar gaser och lindrar smärta.